top of page
Search

Із записок мандрівниці.Історія про жовтий літачок.


Ще трохи про крила. На цей раз про жовті крила літака... якщо твій літак о шостій ранку, звісно ти не звертаєш уваги на те, у який колір розмальовано його крила. Пасажири,напівсонні, носами втискаються у мобілки, шукаючи електронні квиточки. Черга рухається досить швидко, так як кожен досипає в уяві тих кілька годин, вирваних з ночі на дорогу і двохгодинне снування терміналом перед вильотом. На порозі масивного авіалайнера вас зустрічає молодий капітан з голлівудською посмішкою і американським Happy Hollidays! За півгодини він підійме в небо сотні пасажирів з вантажем і мріями якнайшвидше побачити широкі повздовжні смуги приземлення в іншій площині, що називається домом. Моє місце біля ілюмінатора, затягненого шторкою, на самому крилі. Поруч іспаномовні пасажири, за мною тато, мама і їх чотирьохлітній всезнайко. За ними велетні у черевиках, якими протоптано стежки в тропіках... і так далі. Як тільки лайнер розпрямив спину, увімкнулася дитяча лінія питань, розвіртуалюючи сподівання заснути когось, хто поруч. - А чому вікна круглі? На якій висоті можна гуляти в літаку? Чи Санта також літає таким літаком? ... тато тихенько щось намагався пояснювати, тоді як хлопчик продовжував озвучувати сторінки знайомих книжечок з назвами літачків і іменами героів ...Пасажири ні мур-мур. Заслухалися. Стюардеса принесла дитині кретки і книжечку- розмальовку, на що хлопчик відповів, що він не бейбі. І тоді півсалону голосно заміялися. І ось відкрилися шасі, відсунулися шторки і дитина припала чолом до скла... і раптом - Тату, дивися, у літака жовті крила! Він справжній!

А далі, побачивши багато жовтих літаків на землі, готових до вильоту, із ще більшим захопленням : Привіт літаки!!!

У відповідь студенти-велетні, якби змовилися, одночасно: Привіт, солодкий хлопчику!... дитина на хвилину замовкла, а потім промовила до батьків - Ви чули, вони зі мною привіталися!!!

Усі пасажири аплодували. У кожного на обличчі світився сонячний зайчик з літака із жовтими крилами. Наступним рейсом прилетить Санта, головне вірити. Свята наближаються.Happy Holidays!!!(історія справжня, невигадана, подарована маленьким пасажиром у грудні 2019р)

Марія Климчак

20 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page