top of page
Search

Наш Миколай!!! Ой, хто, хто Миколая любить...


Дитяча мрія у всі часи найсолодша. Вона будується на вірі у святого Миколая. Скільки б років нам не було, різдвяна казка не відпускає і повсякчас народжується заново у наших серцях тому, що поруч упродовж років з нами Миколай. Сьогодні його іменини. З Днем Ангела, о. Миколо!

Вітаємо зі Святом! Нехай Св. Миколай принесе до вашої хати радість! Спільної, омріяної поколіннями перемоги добра над злом! Про нашого улюбленого Миколая на сторінці “Моя Українська Америка”...



Як швидко обертається земля, змінюючи календарні листки, а з ними і події. Саме подія, яка стала зв’язковою нашій довголітній дружбі, пов’язана молитвою і бажанням допомогти, зарадити, обійняти...молодий питомець проходив практику у соборі св. Володимира і Ольги. Його голос і щира розмова випромінювали любов і поверталися взаємністю спільноти парафіян до новоприбулого випускника Богословськоі академії. Здавалося, що сам. Патріарх Йосип, який благословив чикагівську громаду в 1968 році собором з золотими банями, привів за руку свого сина сюди, де його чекали. О. Бурядник отримав ієрейські свячення з рук єпископа Юліяна Вороновського у храмі Пресвятої Трійці в Дрогобичі.Згодом молитвами світлого янгола його батька о. Івана Бурядника, мученика за рідну Церкву і віру, дорога священства простелена служінням в церкві св. Йосифа -обручника на Камберленді, новій Україні в українському Чикаго.



Микола Бурядник народився 28 листопада 1977 року у сім’ї свящеика Івана і Ольги Бурядників у селі Либохора, Львівської області. Навчався і жив у с. Модричі, де його батько був парохом. Після закінчення середньої школи - педагогічний інститут в Дрогобичі, диплом бакалавра з музики та німецької філології. Далі Львівська Богословська Академія і семінарія св. Духа. Будучи студентом семінарії, о. Бурядник двічі (1999 і 2000 рр.) проходив стажування у США, де ми і познайомилися.

Трагічна смерть батька о. Івана була і є великим ударом для родини. Від 2002 р. мама Оля, брат Іван і дружина Оксана переїздять на постійне проживання до США. Тут о. Микола стає капеланом і служить у госпіталі Resurrection. З дружиною виховують двоє дітей, до яких щороку також приходить св. Миколай, де вони у школі, чиї вікна гомонять від щасливого щебету пона 200 дітей, зустрічають свого Миколая. Багато змін відбулося у самій парафії, яку від 1 січня 2008 очолив сьомий за рахунком парох, підтримуючи народини у церкві св. Йосифа Обручника у Чикаго танцювального ансаблю “Вишиванка”, школу “Бойовий Гопак” і театральну студію “Гомін”.



“ Я вже на ціле життя зарядився. Вже не можу жодну проповідь почати без того, щоб не згадати, як я на Майдані був. Таке враження, що прожив 10 років в іншій країні, яка називається Майдан. І час від часу виїжджав за барикади, де все здавалося зовсім іншим” – згадує о. Микола початок грудня 2013 р.. Тоді з о. Ярославом Мендюком вони у Києві стали учасниками подій, що розгорнулися у страшну ніч з 10 на 11 грудня. Далі нові виклики і нові випробування для України і для громади в Чикаго і діаспорі. Ним створено при парафії фонд «Небесної сотні» .Через нашу парафію було зібрано і передано сім’ям Героїв уже 150 тисяч доларів. Також було створено Фонд захисту Героїв при парафії, який вже передав для забезпечення української армії близько 300 тисяч доларів. . Українська церква у Чикаго зібрала півмільйона доларів для поранених воїнів.



Український військовий Олег Івахнюк є восьмим воїном, важко-пораненим на російсько- українській війні, яких під своє крило і молитву взяв о. Микола Бурядник і разом лікарем Ярославом Дзвіником ставлять на ноги... Тепер ми точно знаємо, що Миколай існує! Цей Святий із голосом, на диво схожими на отця Миколу Бурядника, приходив цієї ночі до нас! . Вірте в диво і творіть його самі, - так каже нам нам отець, охрещений Миколаєм!


Ой, хто, хто Миколая любить,

Ой, хто, хто Миколаю служить,

Тому святий Миколай, |

На всякий час помагай, Миколай!

Фото з фейссбук сторінки о. Миколи Бурядника



142 views1 comment
Post: Blog2_Post
bottom of page